Like-oló

Friss topikok

Címkék

Heti Hetes, ülj le 1-es!

2013.04.16. 13:45 Szarvas Norbert

285331_1284995664_200x150.jpgMióta kivált a produkcióból Hajós András, eltelt már egy bizonyos idő, ami alatt meglehetett tapasztalni az új irányt, az új színvonalat. Én az elmúlt években nagyon szerettem a Heti Hetest, rengetegszer nevettem vicceiken, kaptam fel a fejem a kritikáikon. Hajós kiválásával viszont rá kellett döbbennem, hogy igazából én Hajós szerettem, a többieket pedig "megtűrtem" a műsorban. Ennek azonban vége, mint ahogy szerintem a Heti Hetesnek is lassan vége lesz. Ez már nem az a műsor, amit anno megszerettem.

A Heti Hetes mára elvesztette igazi szókimondó jellegét, s vált a lázadók köréből szűz tinik aggályos beszélgetésévé, ahol annyira megilletődnek a szereplők a komolyabb témák felvállalásától, hogy azt csak érintve, enyhe kritikával megsózva félig átsütötten vérmentesen tálalják az ínyenceknek. Bátran kijelenthetjük, hogy bármelyik aluljáróban véresebb, szaftosabb, igazabb és jobb tálalást kaphatunk, mint a RTL Klub II zászlóshajójának tartott talk showból. 

A szereplők lebegnek az éterben, mondataik pedig már nem viccesek többé, nem izgalmasak többé, nem polgárpukkasztóak. Ráadásul hiába ül 7 saját szakmáját tekintve sikeres ember a műsorban, mintha minden műsor 2-3 emberről szólna és mellé jó fizuért még további 4 statiszta néha bebüfög valami oltári nagy hülyeséget. Hajós András igazi zsenije most mutatkozik meg, amikor már nincs itt. Ennek a műsornak ő volt a vélemény vezére, az intellektusa és a szócsöve. András sosem hagyta, hogy egy műsor unalmas mederbe terelődve finomkodjon, ellenben olyan keményen pirított oda és fogalmazta meg minőségi kritikáit, amikre azt gonodlom, hogy minden társadalomnak szüksége van, amennyiben elfogadjuk a kritikákból való fejlődés lehetőségét.

Farkasházy Tivadar a két lábon járó lexikon szerepében tetszeleg. Sajnos lejárt mára a szavatossága a valóban művelt és széles látókörű művészúrnak, akinek elévülhetetlen érdemei voltak és vannak a magyar médiában és szórakoztató iparban. Viszont az ő karaktere inkább a műsor ötlettelenségét tükrözi, mintsem Tivadar hozzá nem értését. Elkéesztő, hogy évek óta nyomják le a nézők torkán ugyanazokat az unalmas történelmi összefüggéseket és lovas OVERDOSE sztorikat. Ezek vicc és story hiányában műsoridő kitöltő momentumok, amik se nem viccesek, se nem érdekesek. Mára elérkeztünk oda, hogy már a legérdeklődöbb történsz is összehányja magát a nappaliban, amikor Tivadar szemöldöke a jól megszokott fokba beáll és kezdődik a végeláthatatlan érdektelenség, amit a többiek évek óta önmagukat ismétlően próbálnak gagyi poénokkal feloldani. Elképesztően nehéz lehet statisztának lenni, akiknek kötelező ezeken nevetni, pedig se nem viccesek, se nem érdekesek.

A kötelező nő szerepét eddig betöltő Hernédi Judit és mostanában cseréje Ábel Anita tulajdonképpen ugyanabban a pózban tetszeleg, amivel minimum degradálják a nőket és hozzá nem értésüket. Anita gyakorlatilag melleivel tud kiemelkedni a műsorból. Teljesítményére jellemző, hogy a Magyarország egyik legjobban fizetett statisztája, akinek elég műsoronként kétszer bambán manguszta módjára kidugnia a fejét mellei közül és értetlenkedni. "Én azt nem értem, hogy...". Semmilyen önálló gondolatot nem tud hozzátenni a műsorhoz, ami számomra azért dühítő, mert alapjában nem hülye, és lehet pont emiatt viselkedik így. Lehet pontosan tudja, hogyha a politikai műsorban komoly politikai kritikákat fogalmazna meg, akkor nem biztos, hogy mindenki szeretné. Ő pedig ebből él már jó ideje, az emberek szeretetéből. De akkor minek ír alá? Jobb kérdés, hogy miért hívják ide?

A zsebgengszter ózdi huszár, a milliomos exvillás Majka pedig mintha égetni jött volna magát. Mióta feltűnt a képernyőn, mindig a szájhős szerepében tetszelgett, aki megmondja a véleményét, aki nem fél senkitől. A Heti HEtesben viszont a Kossuth díjas művészek zsebre vágják és palotapincsit csinálnak belőle. Elképesztő kontrasztként viselkedik a Majka, mint egy rossz nebuló, aki próbál okos lenni, de valószínűleg Gálvölgyi kisújjában több intelligencia és elegancia van, mint a rapperben. 

A Steve-Bajor-Gálvölgyi trió külön említést érdemel, hiszen rendkívűl profin hozzák semmitmondó szerepüket. Néha mutatnak életjeleket, de ez mára kevés lett a műsor szempontjából. Sosem szabadott volna a Hajós távozása után a hatalmat Farkasházynak átengedni. Sajnos Steve túlságosan alamuszi ahhoz, hogy átvegye a vezér szerepét, Bajor Sancho Panza szerepében tetszelgett mindig, viszont Gálvölgyinek erőteljesebb jelen és véleménylétet kellene hoznia amit látszólag nem akar. 

Külön említést érdemel, hogy ez a három ember folyamatosan sír a színházi világ szegénységén, hogy mennyire nem lehet megélni. Mondja ezt Steve, akinek a mellkasán ott virít mindig az árcédula, ami lógónak van álcázva. Ez az árcéluda a Prémium kategóriás Tommy Hilfiger élő reklámtáblájává teszi az embert, ami már csak azért is visszatetsző (annak ellenére, hogy elismert és vlaóban jó színészről van szó, aki megengedheti magának), mert bort iszik és vizet papol.

Összességében ez a műsor a hullagyalázás fogalmát kimeríti, ahol senki nem szól be igazán keményen, senki nem vállalja fel az igazi véleményét. Visszakéne azonnal hozni a Hajóst vagy igazolni egy valóban szókimondó embert, aki nem illetődik meg semmin. Vagy pedig megszűntettni a műsort.

( Vagy pedig összehozni az Orbán-Szijjártó-Vona-Bajnai-Gyurcsány-Hajós- Farkasházy hatost és meglátjuk mi lesz.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatolo.blog.hu/api/trackback/id/tr345229525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása